Quiz 2019

GK And Current Affairs Quiz march 10th 2018 – all india Quiz

Current Affairs and GK
Quiz: March 09, 2018

1) Which state government has started Asmita Yojana to provide sanitary napkins at
subsidised rates?
[A] Maharashtra
[B] Gujarat
[C] Rajasthan
[D] Karnataka

answer:(A)

2) Which country hosted the World ATM Congress (WATMC2018) ?
[A] Belgium
[B] France
[C] India
[D] Spain

answer: (d)

3) Pyare Lal Wadali, the famous su9 singer passed away. He belonged to which state?
[A] Odisha
[B] Punjab
[C] Rajasthan
[D] Uttar Pradesh

answer: (b)

4) Who has been sworn in as the 10th Chief Minister of Tripura?
[A] Biplab Kumar Deb
[B] Prabhash K Devvarman
[C] Pradyot Kishore
Manikya
[D] Jishnu Debbarma

answer: (A).

5) Which city to host the 2018 National Legislators Conference?
[A] Jaipur
[B] Shimla
[C] New Delhi
[D] Lucknow

answer: (c).




6) Which country to host the 9rst-ever International Solar Alliance (ISA) summit?
[A] Bangladesh
[B] Germany
[C] India
[D] France

answer: (C).

7) Who has been appointed as the new Special Director in Enforcement Directorate?
[A] Karnal Singh
[B] Vivek R Wadekar
[C] Vineet Agarwal
[D] DK Gupta

answer: (B).

8) The headquarters of the Animal Welfare Board of India (AWBI) has shifted from Chennai to which place?
[A] Ballabhgarh
[B] Udaipur
[C] Kanpur
[D] Bhopa

answer:(A)




9) Which of the following has become the India’s 9rst Union territory to run completely on solar power?
[A] Chandigarh
[B] Diu
[C] Lakshadweep
[D] Andaman and Nicobar Islands

answer: (B).

10) Anjum Moudgil is associated with which sports?
[A] Boxing
[B] Shooting
[C] Badminton
[D] Tennis

answer: (B)

Shivi
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
https://jkalert.com