You are here

Gk Current affairs Quiz for Competitive Exams 2018

Gk Current affairs Quiz for Competitive Exams 2018

  1. Which country hosted the first G-20 meeting of Finance Ministers and Central Bank Governors of 2018?
    [A] India
    [B] Germany
    [C] Argentina
    [D] France.

Answer: C

2. Which city has topped the Mercer Quality of Living Survey 2018?
[A] Zurich.
[B] Hyderabad
[C] Munich
[D] Vienna.

answer: D




3. Who authored the book on Paramveer Chakra Awardees ‘Paramveer Parwane’?

[A] Somnath Sharma
[B] Prabhakiran Jain
[C] Aman Anand
[D] Bipin Rawat.

answer: B

4. What is the theme of the 2018 World Down  syndrome Day?

[A] My life, My Community.
[B] What I bring to the workplace
[C] My friends, My
Community
[D] What I bring to my community.

answer: D




5. The Union Cabinet has approved the inclusion of the communities ‘Parivara and Talawara’ as synonym of “Nayaka’ in the list of STs. Both the communities are belong to which state?

[A] Karnataka
[B] Kerala
[C] Odisha
[D] Andhra Pradesh.

answer: A

6. The Union Cabinet has recently approved North-East Industrial Development Scheme (NEIDS) 2017 with financial outlay of how much amount upto March 2020?
[A] Rs.4000 crore
[B] Rs.2000 crore
[C] Rs.3000 crore
[D] Rs.5000 crore.

answer: C

7. The Union Cabinet has recently approved the launch of Ayushman Bharat -National Health Protection Mission (ABNHPM).
The meeting was chaired by whom?
[A] Rajnath Singh
[B] Prakash Javadekar
[C] Narendra Modi
[D] Radha Mohan Singh.

answer: C

8. The Union Government has constituted which task force to draft new Direct Tax Law?
[A] Arun Jaitely
[B] Arvind Subramanian
[C] Pritam Das
[D] Arvind Modi.

answer: D

9. What is the theme of the 2018 World Water Day (WWD)?
[A] Why Waste Water?
[B] Nature for Water
[C] Wateris Life
[D] Better Water, Better
Jobs

answer: B

For more Quiz: Click Here

join Jkalert “telegram” group 

For Current affair: Click here

Boney
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
http://jkalert.com
Top
error: Content is protected !!