You are here
Home > Quiz 2019

GK Quiz for all Competitive Exams -Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc 2018

GK Quiz for all Competitive Exams -Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc 2018

  1. The firrst mega foodpark of Rajasthan has come up in which city?
    [A] Kota
    [B] Ajmer
    [C] Jaipur
    [D] Udaipur.

Anwer:  B

2. Who has beenappointed as the new Director General Border Roads (DGBR)?
[A] SK Shrivastava
[B] Deepak Jain
[C] Harpal Singh
[D] Sanjeev Kumar.

Answer: C

3. Who has been appointed as chairman of the central panel of the 65th National Film Awards (NFA)?
[A] Shekhar Kapur
[B] Imtiaz Hussain
[C] Aniruddha Roy
Chowdhury
[D] P Sheshadri.

Answer: A

4. Which state is hosting the 17th Sub-junior National Wushu Championship 2018?
[A] Himchal Pradesh
[B] Punjab
[C] Jammu & Kashmir
[D] Sikkim.

Answer: C.




5. Who is the newly elected President of Myanmar?
[A] Win Myint
[B] Htin Kyaw
[C] Myint Swe
[D] Henry Van Thio.

Answer: A

6. ISRO has successfully launched GSAT-6A satellite from which rocket vehicle?
[A] GSLV-F07
[B] GSLV-F09
[C] GSLV-F05
[D] GSLV-F08.

Answer: D

7. The 114th meeting of the Permanent Indus Commission (PIC)between India and Pakistan has started in
which city?
[A] Islamabad
[B] New Delhi
[C] Karachi
[D] Shimla.

Answer: B




8. What is the theme of the 2018 International Day of Forests?
[A] Forests and Water
[B] Forests and Energy
[C] Forests and Sustainable
Cities
[D] Forests and Life.

Answer: C

9. The Export-Import Bank of India (Exim Bank) has signed how much amount of Line of Credit (LoC) with
ECOWAS Bank for Investment and Development (EBID?
[A] $500 million
[B] $100 million
[C] $200 million
[D] $800 million.

Answer: A

For “QUIZ” Click Here

Join Jkalert “TELEGRAM” Group free

For Latest “CURRENT AFFAIRS” Click here

Boney
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
http://jkalert.com
Top
error: Content is protected !!