GK Quiz for all Competitive Exams -jkssb, Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc April 2018

GK Quiz for all Competitive Exams -Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc 2018

  1. Which Indian armed force will carry out combat training exercise “Gaganshakti 2018”?
    [A] Indian Army
    [B] Indian Navy
    [C] Indian Air Force
    [D] Indian Coast Guard.

answer: C

2. Munin Barua, the noted 6lm-maker has passed away. He belonged to which state?
[A] Odisha
[B] West Bengal
[C] Manipur
[D] Assam.

Answer: D

3. Which state government has launched the Ganga Hariteema Yojana  or Ganga Greenery scheme)?
[A] Bihar
[B] West Bengal
[C] Uttar Pradesh
[D] Jharkhand

answer: C

 

4. What is the theme of the 2018 World Health Day (WHD)?

[A] Ageing and Health
[B] Good health adds life to
years
[C] Universal health
coverage: everyone,
everywhere
[D] Move for health.

answer: C

5. Niranjan Thomas Alva, who passed away recently, was the noted personality from which field?
[A] Law
[B] Sports
[C] Journalism
[D] Film Industry.

answer: A




6. Venkat Rahul Ragala claimed India’s fourth gold in which weightlifting category at the 21st Commonwealth Games 2018?
[A] 85 kg
[B] 65 kg
[C] 55 kg
[D] 75 kg.

answer:A

7. Who has been appointed the wholetime member of market regulator SEBI?
[A] Sanjeev Kaushik
[B] PK Barua
[C] SK Mohanty
[D] Ananta Nagpal.

answer: C

8. The Kamuthi Solar Power Project is located in which state?
[A] Karnataka
[B] Tamil Nadu
[C] Kerala
[D] Andhra Pradesh.

answer: B

9. Raj Kishore, who passed away recently, was associated with which field?
[A] Film Industry
[B] Law
[C] Sports
[D] Politics.

answer: A

For “QUIZ” Click Here

Join Jkalert “TELEGRAM” Group free

For Latest “CURRENT AFFAIRS” Click here

Shivi
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
http://jkalert.com
Top
error: Content is protected !!