You are here

GK Quiz for all Competitive Exams -Jkssb,Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc 2018

GK Quiz for all Competitive Exams -Jkssb,Jkpsc ,Banking, SSC, UPSC ,SSC etc 2018


  1. India has recently signed pact with which country to promote mineral exploration?
    [A] Morocco
    [B] Germany
    [C] France
    [D] Brazil.

answer: A

2. What is the India’s
rank in the latest 2018
Index of Economic
Freedom?
[A] 120th
[B] 125th
[C] 130th
[D] 119th.

answer: C

3). Who has been appointed the new Director General of the Indian Council of Medical Research (ICMR)?
[A] Krishna S Paul
[B] Balram Bhargava
[C] Soumya Swaminathan
[D] Vikram Kocheta.

answer: B

4). Who has been appointed the new Secretary of the Department of Biotechnology (DBT)?

[A] Vijay Raghavan
[B] Miland Kumar
[C] Renu Swaroop
[D] Ashutosh Sharma.

answer: C




5). Which state is hosting the 10th edition of a biennial exhibition of weapons and military hardware “DefExpo India- 2018”?

[A] Madhya Pradesh
[B] Karnataka

[C] Andhra Pradesh
[D] Tamil Nadu.

answer: D

6). Who authored the book “India’s Heritage of Gharana Music: Pandits of Gwalior”?

[A] Karan Singh
[B] Meeta Pandit
[C] Mrinal Saxena
[D] Vikram Pandit

answer: B

7). Rahul Aware clinched gold in which men’s freestyle wrestling category at the Gold Coast Commonwealth
Games 2018?

[A] 53 kg
[B] 74 kg
[C] 64 kg
[D] 57 kg

answer: D

8). ISRO has successfully launched navigation satellite IRNSS-1I into the orbit from which launch vehicle?
[A] PSLV-C41
[B] PSLV-C43
[C] PSLV-C42
[D] PSLV-C44.

answer: A

9). Which Indian-origin scientist has launched the world’s Drst microfactory to help tackle e-waste hazard?

[A] Subhash Khot
[B] Veena Sahajwalla
[C] Krishna Chatterjee
[D] Yadvinder Malhi.

answer: B

10). Which IIT Institute has installed India’s first 5G radio laboratory?
[A] IIT-Delhi
[B] IIT-Mumbai
[C] IIT-Indore
[D] IIT-Roorkee.

answer: A

For “QUIZ” Click Here

Join Jkalert “TELEGRAM” Group free

For Latest “CURRENT AFFAIRS” Click here

Boney
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
http://jkalert.com
Top
error: Content is protected !!