Quiz 2019

Latest GK Quiz for all Competitive Exam 2018-2019






1). Which of the following features of Indian temples resembles pylons of the Egyptian temples?
[A] Lat
[B] Vimana
[C] Gopura
[D] Shikhara

ANSWER: C

2). Which of the following states is sole producer of agate, chalk, and perlite in India?
[A] Rajasthan
[B] Karnataka
[C] Gujarat
[D] Tamil Nadu

ANSWER: C

3). Which of the following states is India’s largest Bauxite producer?
[A] Odisha
[B] Jharkhand
[C] Rajasthan
[D] Karnataka

ANSWER: A

4). Which of the following is responsible for the fact that Tennis ball bounces higher at high altitudes than in plains?

[A] Low Gravity
[B] High Gravity
[C] Less dense air
[ D ] Low atmospheric temperature.

ANSWER: C

5). A persistent fall in the general price level of goods and services is known as :

[A] Deflation
[B] Disinflation
[C] Stagflation
[D] Depression

answer: A

6). India First Uranium Mine is located at which among the following places?

[A] Jadugauda
[B] Tummalapalle
[C] Pichli
[D] Dalbhum

ANSWER: A

7). Tabo Monastery is located in which of the following states ?

[A] Arunachal Pradesh
[B] Himachal Pradesh
[C] Jammu & Kashmir
[D] Sikkim.

ANSWER: B




8). Which of the following is a correct set of two offcial languages of the
United Nations ?

[A] Hindi and Chinese
[B] Arabic and Chinese
[C] Japanese and Chinese
[D] Hindi and French.

ANSWER: B

9). The constitutional position of President of India is most closely similar to _ :

[A] British Monarch
[B] US President
[C] Russian President
[D] British Prime Minister.

ANSWER: A

Shivi
Get Unlimited Jobs Government & Private Free. SUBSCRIBE us or click on Bell Icon where u get Notification or E-MAIL free NEVER MISS ANY JOB.
https://jkalert.com