A Quiz Game in Gk and Current affair 2018 for Competitive Exam.

Quiz in Gk and Current affair 2018 for Competitive Exam.

1.) Which online payment service provider has become the ofcial umpire partner of the Indian Premier League (IPL) for 5 years?

[A] PhonePe
[B] Flipkart
[C] JioMoney
[D] Paytm

answer: D.

2). Which Bollywood personality has been honoured with the ‘Godavari Gaurav’ award?

[A] Deepika Padukone
[B] Amol Palekar
[C] Shahrukh Khan
[D] Rekha.

answer: B.

3). Ranjan Roy, who passed away recently, was associated with field?

[A] Politics
[B] Law
[C] Sports
[D] Journalism.

answer: D.

4). Which country has won the 2018 Best Exhibitor Award (BEA) at ITB – Berlin?

[A] India
[B] Canada
[C] China
[D] Brazil.

answer: A




5). Which union minister has been given additional charge of the Union Ministry of Civil Aviation?

[A] Prakash Javadekar
[B] Suresh Prabhu
[C] Narendra Singh Tomar
[D] D. V. Sadananda Gowda.

answer: B

6). The firrst-ever crimefree zone along the international border between India and which county has launched?

[A] Sri Lanka
[B] Bhutan
[C] Myanmar
[D] Bangladesh.

answer: D

7). Ch Kamalamma, the veteran Communist leader has passed away.She was native of which state?

[A] Telangana
[B] Tripura
[C] West Bengal
[D] Kerala.

answer: A



8). The first HADR exercise ‘Samvedna’ of the Indian Air Force (IAF) in association with South Asian Region nations has started off the coast of which Indian state?

[A] West Bengal
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Andhra Pradesh.

answer: B

9). The Barh Super Thermal Power Station (BSTPS) is located in which state?

[A] Bihar
[B] Karnataka
[C] Rajasthan
[D] Punjab.

answer: A